Zomerdetox geeft je meer energie!

Zomerdetox geeft je meer energie!

Detox betekent ont-giften. Dagelijks krijgen we te maken met vervuiling van ons lichaam door onder andere: vervuilde lucht, schoonmaakmiddelen, sigaretten, alcohol, lichaamsverzorging, bespoten groente en fruit en bewerkte voeding. Al deze stoffen kunnen zich opstapelen in je lichaam wat ervoor kan zorgen dat je last hebt van:

 • Moeheid en lusteloosheid;
 • een slechte huid;
 • hoofdpijn;
 • hoge bloeddruk;
 • slapeloosheid;
 • depressie;
 • moeite met gewichtsverlies;
 • eczeem;
 • onvruchtbaarheid.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer klachten die je kunt ervaren. Op het moment dat er teveel gifstoffen in je lichaam aanwezig zijn, moet je lichaam meer moeite doen om alles eruit te werken. Op het moment dat er steeds weer nieuwe afvalstoffen bijkomen blijft je lichaam maar opruimen en gaat dit ten koste van andere processen in je lichaam. Op het moment dat je lichaam niet genoeg energie heeft om dit proces te kunnen uitvoeren, is het lichaam niet in staat om bijvoorbeeld energie vrij te maken in de cel. Hierdoor kun je last krijgen van moeheid en andere klachten zoals hierboven genoemd.

Je kunt je lichaam zien als een huis. Je blijft maar vuilniszakken vol gooien, maar ze worden niet opgehaald door het afvalverwerkingsbedrijf van jouw gemeente. De vuilniszakken blijven zich opstapelen in je huis en op een gegeven moment heb je niet eens meer ruimte om te bewegen in je huis. Zo kun jij ook niet meer optimaal functioneren. En zo werkt het ook in je lichaam. Af en toe de boel opruimen zodat je lichaam energie over houdt voor andere belangrijke processen is dus van groot belang.

De zomer is een perfect seizoen om een detox te doen. Je kunt dit uiteraard een paar keer per jaar doen, maar wil je de voetreflex detox combineren met een voeding detox dan is de zomer slim om mee te beginnen. Deze periode is vaak al meer gericht op fruit en lichtere maaltijden. Voor de winterperiode is het ook heel goed om een detox te doen aangezien je je weerstand ermee verhoogt.

De voordelen van een detox:

 • Je schoont je lichaam op door alle afvalstoffen af te voeren.
 • Meer energie.
 • Gewichtsverlies.
 • Verhoogde weerstand.
 • Verhoogde vruchtbaarheid.

Eventuele klachten die je kunt ervaren van een detox:

 • Hoofdpijn
 • Tijdelijk verslechterde huid
 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Obstipatie

Zorg ervoor dat je genoeg water blijft drinken bij zo’n sapkuur, je kunt daarmee het proces (afvalstoffen afvoeren) versnellen.

Detox middels voetreflextherapie

Met behulp van voetreflextherapie kun je heel goed detoxen. Met voetreflextherapie stimuleer je het zelfgenezend vermogen, de doorbloeding en de energiedoorstroming. Je kunt ervoor kiezen om drie opvolgende behandelingen te doen gericht op de nieren en de blaas, de spijsvertering en de lymfen. Dit zorgt ervoor dat je ontgift en latente ontstekingen afvoert.

Nieren en blaas

De nieren zijn de basis voor alle zuren en basen in je lichaam en zo kun je de balans herstellen. Op het moment dat de nieren worden gestimuleerd, stimuleer je ook de bijnier om een gezond level aan corticosteroïden te krijgen, waardoor de ontstekingswaarden in je lichaam ook zullen verlagen.

Bij de meeste mensen is de adrenaline en cortisol spiegel vaak te hoog. Dit kan onder andere komen door (werk)stress. Op het moment dat deze spiegels hoog blijven, kunnen de (latente) ontstekingen moeilijk tot uiting komen en moeilijk worden afgevoerd omdat er teveel energie naar andere processen in het lichaam gaat. Dit is ook de reden dat veel mensen die het altijd druk hebben, ziek worden op vakantie. Dan krijgt het lichaam eindelijk rust en is er tijd om op te ruimen. Niet echt heel handig wanneer je lekker van je vakantie wil genieten. Daarom dus af en toe even ontgiften.

Spijsvertering

Door allerlei soorten voeding (onder andere door koemelkproducten en suikers) kan er een slijmerige laag ontstaan in de darmwand. Hoe dikker deze laag wordt, hoe slechter de voedingsstoffen kunnen worden opgenomen in de bloedbaan. Zo kun je dus nog zo gezond eten maar mis je heel veel energie omdat de juiste voedingsstoffen niet in de cellen terechtkomen. Dit gaat bijvoorbeeld ten koste van opbouw van bloed met het gevolg dat er allerlei stoffen zoals bijvoorbeeld zuurstof niet goed worden vervoerd richting de weefsels. Hiermee gaan de prestaties van allerlei weefsels achteruit.  Dit heeft een soort sneeuwbaleffect met allerlei negatieve gevolgen voor het lichaam. Ook komt er op deze manier geen zuurstof in de cel en kan de cel dus geen energie vrijmaken. Je kunt je hierdoor erg moe voelen.

Dit is ook de reden dat ongeveer 70% van alle ziekten in de darmen ontstaat.

Lymfen

De lymfen kun je zien als het afvalverwerkingssysteem van je lichaam. Dit zorgt ervoor dat alle afvalstoffen via de lymfen en lymfeklieren worden afgevoerd. Niet alleen afvalstoffen maar ook latente ontstekingen.

Op het moment dat er ergens in de lymfen een doorgang verstopt is, kunnen de afvalstoffen zich ergens ophopen. Wanneer we ons blijven vervuilen met allerlei afvalstoffen wil het lichaam er eerst voor zorgen dat de afvalstoffen die het lichaam in komen direct worden opgeruimd (om meer vervuiling te voorkomen). Zo wordt de eerder verstopte doorgang verwaarloosd. Bij een detox worden deze ‘verstopte doorgangen’ ook aangepakt en kan het lichaam verder met afvoeren van afvalstoffen.

Wil jij graag het zelfgenezend vermogen stimuleren met voetreflextherapie en zo op een gezonde en natuurlijke manier detoxen?

Maak dan nu gebruik van de zomeraanbieding! Nu drie detoxbehandelingen van €195,- voor €149,95,-.

Mentale detox

Je kunt ook mentaal detoxen door te ont-spullen. Wanneer je al een tijdje aankijkt tegen dat niet opgeruimde keukenkastje, de kledingkast, de garage, de badkamer, die rommelkast waar je steeds langs loopt en ga zo maar door, ontstaat er onbewust stress in je lichaam.

Onbewust wordt de lijst in je hoofd alleen maar groter met dingen die je nog moet doen.

Maak voor jezelf een lijstje met dingen die je graag opgeruimd ziet en plan hier een bepaalde tijd voor (zolang als jij denkt nodig te hebben). En neem de tijd ruim zodat je niet teveel druk op jezelf legt.

Je zal merken dat je na het opruimen opgelucht bent. Dit is goed voor lichaam en geest!

Voedingdetox

Je kunt de zomerdetox uitbreiden door in de periode (of net erna) dat je het voetreflex detoxpakket ondergaat, uit te breiden met een drie- of meerdaagse sapkuur.

Op het internet kun je genoeg websites vinden met recepten om zelf een sapkuur te maken van een aantal dagen of je kunt een sapkuren pakket aankopen.

Wat wel van belang is bij zo’n sapkuur is dat je zoveel mogelijk biologische groente en fruit gebruikt. Zo krijg je zo weinig mogelijk pesticiden en andere afvalstoffen binnen en maak je het je lichaam makkelijker in plaats van zwaarder, met het opruimen van afvalstoffen.

Voeding een aantal dagen voor de detox

In de aanloop naar de detox is het handig om even overleg te hebben met een therapeut/begeleider wat je wel en niet kunt eten. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om een aantal dagen voor de detox nog veel koffie, suikers en/of vlees te eten/drinken.

Ondersteuning met supplementen

Je kunt je lichaam ondersteunen met het afvoeren van afvalstoffen en het herstellen van de balans door de juiste supplementen te nemen en ervoor te zorgen dat je de juiste vitamines en mineralen binnen krijgt.

Wanneer je dit binnen krijgt ondersteun je heel veel belangrijke processen in je lichaam. En zul je allerlei processen versnellen, verbeteren en behouden. Zo kan bijvoorbeeld Vitamine C ook helpen om de vrije radicalen om te ruimen. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan mijn eerdere blog ‘Vitamine C op, wat nu?.

De balans herstellen is goed mogelijk door een hoogwaardige Omega 3 te slikken. De voordelen hiervan en hoe de balans te meten lees je hier.

Let op!

Bij zwangerschap en borstvoeding niet detoxen! Het is belangrijk om na deze periode pas te starten met detoxen omdat je anders afvalstoffen aan je kindje mee zou kunnen geven. Uit voorzorg daarom niet doen. Ben je er niet zeker van of iets ontgiftend werkt? Vraag dan advies aan je therapeut of huisarts.

Geef een reactie

2 × 3 =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand