Vitamine C op, wat nu?

Vitamine C op, wat nu?

Van veel mensen krijg ik de vraag wat de beste manier is om je gezondheid te versterken. We willen allemaal bestand zijn tegen ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën.

In mijn blog vitamine C, Omega 3 en Corona heb ik al uitgelegd wat je met supplementen het beste kunt doen.

Maar waarom neem je eigenlijk Vitamine C?

Vitamine C (ascorbinezuur) is een antioxidant die de cel beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn bijproducten die overblijven na reactie in de cel, maar vrije radicalen kunnen ook van buitenaf komen. Denk bijvoorbeeld aan verzorgingsproducten, medicijnen, alcohol, roken, vervuilde lucht en (de grootste boosdoener) stress. Cellen raken hierdoor beschadigd en kunnen het werk niet meer goed uitvoeren (1).

Vitamine C draagt dus bij aan het beschermen tegen vrije radicalen. Op het moment dat je lichaam vrije radicalen (en andere afvalstoffen zoals bijvoorbeeld ziekteverwekkers) heeft opgeruimd, heeft het lichaam meer energie over om zich te richten op de processen die op dit moment heel belangrijk zijn. Zoals het verhogen van de weerstand.

Naast het beschermen van de cel is vitamine C ook noodzakelijk voor de vorming van bot- en bindweefsel. Bindweefsel is van belang om andere weefsels en organen op zijn plek te houden.

Vitamine C draagt ook bij aan het tegengaan van depressies en vermoeidheid.

Zoals in het eerdere artikel uitgelegd is het ook van groot belang om erachter te komen of je celmembranen hard zijn geworden. Is dit het geval? Dan lukt het je cellen niet om afvalstoffen uit de cel te gooien, maar ook niet om de juiste voedingsstoffen (zoals vitamines en mineralen) op te nemen. Om hier achter te komen, kun je een Balancetest doen en beginnen met Balanceoil. Wanneer je dit combineert met de juiste supplementen geef je je weerstand een enorme boost.

Lees hier meer over de Balancetest en Balanceoil.

Vitamine C op

Zoals iedereen waarschijnlijk wel heeft gemerkt is de vraag naar Vitamine C op dit moment extreem hoog. Alle schappen zijn leeg en bij het grootste gedeelte van de (online) winkels is dit uitverkocht. Niet gek ook want het draagt bij aan het verhogen van de weerstand en het tegengaan van griep en verkoudheid.

Naast Vitamine C supplementen slikken, kun je de dag ook beginnen met een glas warm water met daarin een schijf citroen (uitgeperst).

Start hiermee voordat je begint met koffie. ’s Nachts is je lichaam namelijk al aan het detoxen en worden alle afvalstoffen de bloedbaan ingestuurd. Op het moment dat je met koffie je dag start, gaan al de afvalstoffen die ’s nachts richting de bloedbaan zijn gegaan, terug naar de organen. Simpelweg omdat er veel afvalstoffen (koffie) het lichaam binnen komen en het lichaam dit eerst wil opruimen. Dit is zoals ze dat noemen ‘dweilen met de kraan open’.

Wanneer je begint met een glas warm water met citroen zet je je spijsvertering alvast aan en door het water kan je lichaam de afvalstoffen op korte termijn afvoeren. Omdat het warm water is kost het je lichaam bijna geen energie om je maag weer op te warmen tot 37 graden. Dit is ook een hele belangrijke om je weerstand hoog te houden. Hier zal ik je in een volgende blog meer over uitleggen.

Naast dat een glas warm water met citroen, goed is om je spijsvertering mee op te starten krijg je zo ook een vitamine C boost in de ochtend. Zoals eerder uitgelegd helpt de Vitamine C de cel beschermen en helpt het de vrije radicalen (die ’s nachts de bloedbaan in zijn gestuurd) op te ruimen en af te voeren. Naast vitamine C bevat citroen ook calcium, kalium en magnesium. Deze combinatie bevordert ook weer de opname van Vitamine C.

Wil je echt het perfecte medicinale drankje maken? Voeg dan een theelepel baking soda (natriumbicarbonaat) toe aan het glas. Wanneer je last hebt van maagzuur of bang bent dat het tandglazuur wordt aangetast is dit ook een goed idee. Wil je meer lezen over dit wondermiddel? Zie dan het artikel van Leef Bewust.

Bronnen:
(1) Suzanne, Frecious.bio, (2) Merck Manual 2005, Vitaminen, Medisch handboek, Houten/Antwerpen
Foto: Claudia Crespo op Unsplash

Geef een reactie

4 × 1 =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand