Wie weet is dit recept dan wel iets voor jou!
Een half uur tot een uur voor je ontbijt:
- Water koken voor één glas.
- 1/4 glas vullen met koud water.
- Half thee lepeltje natriumbicarbonaat (zuiveringszout) erbij.
- Een halve citroen uitknijpen.
- Aanvullen met 3/4 warm/kokend water tot een vol glas (in combinatie met het koude water is het vrijwel direct drinkbaar).
- Een theelepeltje bio appelazijn.
Dit recept werkt ontzurend en ontgiftend. Dit is dus niet alleen tegen brandend maagzuur maar heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Denk bijvoorbeeld ook aan, (blaas)ontsteking, nierstenen, verkoudheid en het afvoeren van gifstoffen.
Dit recept is daarom ook goed te combineren met een detoxkuur zoals bijvoorbeeld een smoothies of sapkuur.
Om in balans te blijven is het aan te raden dit recept een aantal dagen achter elkaar te gebruiken met daarna een pauze van een aantal dagen. Bijvoorbeeld in een week vier dagen wel en drie niet of vijf dagen wel en twee niet.
Ook tijdens je zwangerschap is dit een goud middeltje tegen brandend maagzuur. Gebruik dan een mespuntje zuiveringszout in plaats van een half theelepeltje.
Bij een hoge bloeddruk of problemen met de nieren is dit recept helaas niet aan te raden.
Twijfel je? Raadpleeg dan altijd even een arts.