Je gezondheid versterken doe je zo!

Je gezondheid versterken doe je zo!

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie staat zeker weten op nummer één als jij jouw gezondheid wil versterken. Bij voetreflextherapie voer je massages uit op voet en onderbeen. Hierbij stimuleer je reflexzones en meridianen. Je stimuleert hiermee het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbetert de doorbloeding en energiedoorstroming.

Er is ook aangetoond dat door deze massages het aantal Natural Killer cellen in je lichaam toeneemt. Dit zijn bepaalde witte bloedcellen (lymfocyten). De witte bloedcellen zijn de cellen die de binnendringers opruimen in het lichaam. Wanneer er meer van deze cellen aanwezig zijn in je lichaam betekent dit dat je ‘leger’ groter is en dus je weerstand verhoogd is.

Je kunt met voetreflextherapie onder andere het lymfesysteem stimuleren om zo alle bacteriën, virussen en latente ontstekingen op te ruimen. Dit geeft je weerstand een enorme boost.

Na het opruimproces hoeft je lichaam geen energie meer te verspillen aan bacteriën, virussen en (latente) ontstekingen en blijft er meer energie over voor andere processen van het lichaam (zoals het verhogen van de weerstand). Je voelt je er ook echt energieker door.

Op dit moment is het voor mij, vanwege het corona virus, helaas niet mogelijk om voetreflexbehandeling uit te voeren, maar houdt de website en social media in de gaten!

Ik ga je de komende tijd tips geven hoe je zelf reflexologie en accupressuur kunt toepassen om je weerstand te verhogen. Zie hier alvast een video van een aantal accupressuur punten die je kunt toepassen.

Goede hygiëne

Waarschijnlijk doe je dit al, maar was je handen zorgvuldig. Was je handen op zijn minst 20 seconden met warm water en zeep. Dit omdat virussen en bacteriën zich verspreiden door direct contact. Zie hier de richtlijnen van het RIVM.

Beweeg voldoende

Sportschool nu dicht? Geen excuus!

Kijk of je buiten kunt gaan hardlopen of begin met wandelen. Het wandelen in de buitenlucht is ook al heel goed voor je immuunsysteem. Loop je in de zon? Dan doe je ook nog eens vitamine D op!

Wist je dat vitamine D grotendeels door de ogen wordt opgenomen? Doe daarom af en toe even die leuke zonnebril af ;).

Daarnaast zijn er genoeg work-outs te vinden op YouTube en zijn er steeds meer online trainingen beschikbaar.

Wil je graag een fijne vorm van Yoga leren toepassen die op orgaan- en meridiaanniveau werkt en jouw immuunsysteem een enorme boost geeft? Check dan deze video’s en start alvast thuis met Do-In Yoga.

Eet gebalanceerd

Een gebalanceerde voeding is van belang om zoveel mogelijk vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Hieronder een aantal voedingstips waar je mee kunt starten:

  • Donkere bladgroenten
  • Avocado’s
  • Peulvruchten
  • Wilde vis (zoals zalm)
  • Eieren
  • Wilde rijst
  • Quinoa

Ga daarnaast zoveel mogelijk met de seizoenen mee en eet wat er op dat moment beschikbaar is in jouw omgeving. Hier zal ik in een volgende blog verder op ingaan.

Ontstress!

Probeer je te focussen op de positieve dingen. Heb je een negatieve gedachte? Verzin dan drie positieve gedachten die hier tegenover staan. Ga mediteren, doe yoga, luister muziek, ga lezen, journalen, koken, tuinieren, zet de TV uit en zorg dat je een uur voor je gaat slapen ontspant en geen lichtgevende schermen meer ziet zoals TV, telefoon of tablet. Dit licht zal de hoeveelheid melatonine verlagen waardoor je dag en nachtritme ontregeld raakt. Voor je lichaam betekent licht namelijk dag.

Ondersteun je voeding met natuurlijke voedingssupplementen

Al eet je nog zo gezond, blijft het moeilijk om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Xtend+ is het meest complete voedingssupplement wat je kunt innemen. Dit geeft het immuunsysteem een enorme boost.

Voordat je hiermee begint is het wel van belang om erachter te komen of jij vitamines en mineralen opneemt in de cel. Dit kun je heel gemakkelijk doen met de Balancetest.

Wanneer je geen vitamines en mineralen opneemt, betekent dit dat je celmembranen te hard zijn geworden. Dit blijkt bij 9/10 mensen zo te zijn. Dan kun je supplementen blijven slikken, maar gebeurt er niks.

Er kunnen geen afvalstoffen uit de cel, maar ook geen voedingsstoffen in de cel.

Zijn je celmembranen hard geworden? Dan kun je de inname van supplementen combineren met Balanceoil. Dit is een hoogwaardige Omega 3 olie gecombineerd met polyfenolen, die jouw celmembranen weer zacht maakt en hersteld.

Wil je weten of jouw celmembranen te hard zijn geworden en of jij een hoge weerstand hebt?

Naast deze gegevens kun je uit de Balancetest ook halen of je voldoende voedingsstoffen en vetzuren uit je voeding haalt. Je kunt dus heel doelgericht te werk gaan als het gaat om het versterken van je gezondheid.

Lees hier meer over de Balanceoil, de Balancetest en wat de resultaten hiervan zijn.

Wil je graag advies? Ik help je hier graag vrijblijvend bij

Neem contact op en je hoort mij zo snel mogelijk.

Geef een reactie

2 × 5 =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand