Moeheid tijdens de zwangerschap

Moeheid tijdens de zwangerschap

Moe zijn tijdens de zwangerschap is een veel voorkomende klacht. Niet gek ook aangezien je lichaam enorm veel energie nodig heeft voor de ontwikkeling van je kindje.

Soms is het lastig om toe te geven aan de moeheid en eens wat minder te doen op een dag.

Ga daarom ook niet je bed opmaken, boodschappen doen en het huis opruimen, maar kies voor een ding per dag en plan je rustmoment in.

De meeste zwangere vrouwen willen hun dagelijkse dingen voortzetten, maar je mag er best aan toegeven dat je lichaam nou eenmaal hard aan het werk is voor de ontwikkeling van je kindje.

Voeding

Voeding is onder andere een belangrijk onderdeel om moeheid tegen te gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je genoeg (groene) groentes en veel fruit binnen krijgt. Zo krijg je zoveel mogelijk belangrijke voedingsstoffen binnen zodat je jouw kindje goed helpt bij de ontwikkeling.

Groene groentes zoals spinazie (liefst bio) is van groot belang bij moeheid, omdat moeheid ook aan een ijzertekort kan liggen.

Waarom heb je ijzer nodig?

Zuurstof bindt zich aan ijzer in het bloed. Wanneer er te weinig ijzer in het bloed voorkomt, wordt er dus te weinig zuurstof naar de weefsels en organen vervoerd. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zuurstof tekort komt met moeheid tot gevolg.

Wil je graag je ijzer aanvullen en slik je al foliumzuur? Dan ben je goed bezig! Wist je dat er ook een natuurlijke (niet synthetische vorm) van foliumzuur bestaat? Dat is folaat. Dit kost je lichaam nog minder energie om op te nemen. Zorg ervoor dat je een folaat combi met B12 en in de vorm van een zuigtablet (onder je tong) aanschaft. Dit zorgt voor een snellere opname. Wil je graag advies over welke merken je kunt gebruiken? Neem dan even contact op, ik help je graag!

Verzuring

Teveel vlees en teveel suiker kan bijdragen aan verzuring en kost je lichaam ook meer energie. Verzuring is daarnaast ook een grote veroorzaker van carpaal tunnelsyndroom.

Suiker is een echte boosdoener wanneer je je moe voelt. Het zorgt ervoor dat er enorme ups en downs in je suikerspiegel komen. Dit gaat ook ten koste van je energie aangezien je lichaam constant de balans wil herstellen.

Wanneer je moe bent krijg je vaak ook trek in zoet. Wij gaan alleen helaas naar de verkeerde zoete dingen op zoek (suikers) waardoor je in een neerwaartse spiraal komt en steeds moeier wordt.

De eerste paar dagen is het erg lastig, maar na drie dagen kun je van je ‘suikerverslaving’ af komen. Dus hou even vol! Trek in zoet en heb je meer energie nodig? Probeer dan eens zoete aardappel.

Voetreflextherapie

Met de juiste voetreflexbehandeling kun je ervoor zorgen dat je lichaam meer in de ontspanning komt, verbeter je de doorbloeding, de energie-(!)doorstroming en verbeter je de kwaliteit van je slaap. Waardoor je ’s nachts dus echt oplaadt voor een nieuwe dag.

Plan hier meteen je afspraak en krijg zo snel mogelijk weer meer energie!

Bronnen:
C. Huis in ’t Veld Total Health opleidingen VoetreflexPlus, P.11

Geef een reactie

zestien + elf =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand