Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit ontstaat door de hormonale veranderingen die het lichaam doormaakt tijdens de zwangerschap. Het hormoon progesteron zorgt ervoor dat het bekkengewricht zich versoepelt en hiermee elastischer wordt. Dit is uiteindelijk nodig voor de geboorte van je kindje.

Door de hormonale veranderingen en het veranderen van de lichaamshouding, komt er meer druk op het bekkengewricht te staan. Hierdoor kan een zwangere vrouw minder mobiel worden en pijn krijgen bij het lopen. Daarnaast zijn er ook veel pijnlijke bewegingen voor een zwangere vrouw.

Een pijnlijke beweging bij bekkeninstabiliteit of symfysepijn is bijvoorbeeld het in of uit de auto stappen. Hierbij wordt er door het been aan het symfysegewricht getrokken.

Met de juiste voetreflexbehandeling is gebleken dat dit een zeer effectieve manier is om (bekken)pijn te verminderen en zelfs te laten verdwijnen.

Heb je last van symfysepijn of bekkeninstabiliteit en wil je graag een medicijnvrije behandeling? Maak dan een afspraak voor een voetreflexmassage.

Bronnen:
C. Huis in ’t Veld Total Health opleidingen VoetreflexPlus, P.11

Geef een reactie

vijftien − 12 =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand