Omega 3, meten = weten!

Omega 3, meten = weten!

Het belang van vette vis is mij de afgelopen jaren steeds meer duidelijk geworden.  Uit eigen ervaring en ervaring van cliënten uit mijn praktijk weet ik dat het slikken van supplementen kan helpen bij allerlei verstoringen, alleen niet wanneer het niet op de plek van bestemming aankomt (de celkern). Hoe je hier achter komt vertel ik je later in dit bericht.

Onderzoek AMC vette vis

Roel Mocking is psychiater in het AMC en heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen Omega 3 vetzuren en het ontstaan van een depressie, “deze vetzuren kan het menselijk lichaam niet zelf aanmaken; hiervoor zijn we volledig afhankelijk van het eten van vette vis.” geeft Roel Mocking aan.

Wat is dan voldoende vette vis? Gemiddeld hebben we 4 (!) vette wild gevangen haringen per dag nodig. Nu vinden de meeste mensen haring wel lekker, maar er zijn vrijwel geen mensen die 4 haringen per dag eten. Gelukkig bestaat hiervoor Omega 3 als supplement.

Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving

Omega 3 zorgt er onder andere voor dat de celmembranen van alle cellen in ons lichaam weer soepel en doorlaatbaar worden. Mocking legt dit uit voor de hersenen: “hersenen bestaan voor een groot deel uit vet, waarvan eenderde uit vetzuren. Vetzuren spelen een belangrijke rol bij het goed laten functioneren van het membraan, het omhulsel van hersencellen. Een soepel celmembraan zorgt voor effectieve communicatie tussen hersencellen. Omega-3 vetzuren werken bovendien ontstekingsremmend, terwijl omega 6-vetzuren juist ontstekingen lijken te bevorderen. Het vermoeden bestaat dat een depressie kan ontstaan als er veranderingen optreden in de werking van deze vetzuren.”

Meer over zijn onderzoek lees je hier.

Meten = weten

Hoe weet je nou of je de voeding en supplementen die je neemt ook effect hebben op je gezondheid? Dit kun je doen door een vetzuurmeting te doen. Meten = weten!

De vetzuurmeting is een simpele bloedtest door middel van een vingerprikje. Dit wordt naar een onafhankelijk lab in Noorwegen gestuurd https://vitas.no/

Wanneer de uitslagen van de test binnen zijn (gemiddeld binnen 14 dagen), wordt duidelijk of je celmembraan (te) hard is en hoe de verhouding Omega 3: Omega 6 is. Wanneer je bijvoorbeeld teveel Omega 6 (ontstekingsbevorderend) in je lichaam hebt, wat we veel binnen krijgen via onze dagelijkse (bewerkte) voeding, ben je eigenlijk constant allemaal brandjes (ontstekingen) aan het blussen in je lichaam.

Wanneer je de juiste verhouding hebt in je lichaam heb je minder last van pijntjes, chronische ontstekingen en vermoeidheid.

Gratis vetzuurmeting incl. advies

Voor de eerste 20 mensen die reageren heb ik een gratis vetzuurmeting beschikbaar gesteld om je een herstelboost te kunnen geven inclusief advies wat het beste bij jou past.

De voorwaarde is dat je start met een Omega 3 kuur van 8 maanden wanneer er uit de test komt dat je uit balans bent. Iedere 4 maanden herstellen de rode bloedcellen zich en de hierop volgende maanden zuigen de cellen zich vol met Omega 3. Zo ben je volgend jaar weer helemaal in balans!

 

Ja, ik wil graag een gratis vetzuurmeting incl. advies!

Geef een reactie

vijftien − 10 =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand