Huidhonger nu meer dan ooit

Huidhonger nu meer dan ooit

Aanraking is een van de eerste levensbehoeften. Wanneer baby’s niet worden aangeraakt overlijden ze. Veel knuffelen met baby’s is daarom belangrijk voor de gezondheid en de hechting.

In de 1,5 meter samenleving waar we ons nu in bevinden is het voor sommigen onmogelijk om genoeg aanraking te geven en te krijgen. Dit is (zoals bij baby’s) erg schadelijk voor onze gezondheid.

Op het moment dat we elkaar aanraken door bijvoorbeeld te knuffelen. Maken we het (knuffel)hormoon oxytocine aan. Dit zorgt ervoor dat ons geluksgevoel stijgt, we meer ontspannen worden en daarmee onze weerstand verhoogt. Zodra we stress loslaten heeft ons immuunsysteem meer energie over om ons te verdedigen tegen virussen en bacteriën van buitenaf.

Dit is ook een van de redenen waarom voetreflextherapie zo enorm belangrijk is. Juist in deze tijd dat we elkaar niet kunnen aanraken, merk ik dat mensen behoefte hebben aan ontspanning en aanraking door middel van voetreflexmassages. Het verbetert de doorbloeding, energiedoorstroming, verhoogt de weerstand en bevordert de aanmaak van oxytocine, serotonine, melatonine en heeft nog vele andere gezondheidsvoordelen.

Met voetreflextherapie kunnen we op gepaste afstand blijven en toch de huidhonger stillen.

Wist je dat voetreflextherapie al duizenden jaren oud is? Vroeger wisten ze al dat het uitvoeren van voetreflexmassages ontzettend veel gezondheidsvoordelen had en keer op keer bewijst voetreflextherapie zich weer.

Wil je eens een voetreflexmassage inplannen om te ervaren wat het voor jou kan doen? Plan dan hier je afspraak.

Geef een reactie

negen + vier =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand