Coronavirus opgelet!

Coronavirus opgelet!

Wil jij er zeker van zijn dat je een hoge weerstand hebt wanneer het coronavirus in de buurt is?

Dan is het van belang een aantal dingen te doen.

Voetreflextherapie

Met voetreflextherapie verhoog je de weerstand, de energiedoorstroming verbetert, de doorbloeding verbetert en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangezet. De (latente) ontstekingen, virussen en bacteriën worden opgeruimd en het lichaam wordt opgeruimd.

Per persoon is het ook anders hoe dit zelfgenezend vermogen moet worden aangezet. Daarom is het van belang de zones te vinden die uit balans zijn en deze aan te pakken. Zo wordt de algehele balans hersteld in het lichaam en de weerstand verhoogt.

Voeding volgens de Chinese geneeskunde

Een heel belangrijk onderdeel is voeding. Wij leven van voeding, dus waarom zou je zomaar alles eten zonder erbij na te denken?

Volgens de Chinese geneeskunde is het van belang om voeding tot je te nemen die de maag en milt voeden. De maag en de milt vallen binnen het Aarde-element en vormen de basis van de vijf elementen. Wil je in balans komen, dan zul je altijd hier moeten beginnen.

Wanneer deze uit balans zijn heb je onder andere last van de volgende symptomen:

Vermoeidheid, spijsverteringsklachten zoals diarree of obstipatie, voedselallergieën en intoleranties, spierpijn en langzaam herstel van blessures, verzwakt steunweefsel, cellulitis of zelfs verzakkingen van de organen, blauwe plekken, aambeien, spataderen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Je kunt je maag vergelijken met een pan soep. Om de soep warm te houden op een temperatuur van 37,5 graden is er vuur (energie) nodig. Is alles in de pan soep helemaal gaar en op temperatuur? Dan kan de milt er energie uithalen (voedingsstoffen).

Daarom is het van belang om veel warm te eten. Op het moment dat je koude voeding neemt, zoals bijvoorbeeld yoghurt of kwark in de ochtend. Kost het je lichaam heel veel energie om de maag (de soeppan) weer op temperatuur te krijgen. Zo gaat er in de ochtend al onnodig veel energie verloren, wat je in de rest van de dag zult merken.

Wil je graag voedingsadvies, tips hoe je dit in je dagelijkse leven kunt integreren of inspiratie voor recepten?

Neem dan contact op!

Supplementen

Neem je al supplementen? Goed bezig voor je weerstand! Tenminste…

Vitaminen en mineralen zijn van groot belang voor allerlei (stofwisselings)processen in ons lichaam.

Wist je dat bij 9 op de 10 mensen de celmembranen te hard zijn geworden? Als dit zo is, dan heeft het slikken van supplementen geen zin. Door de hardheid van je celmembraan kunnen namelijk geen afvalstoffen worden afgevoerd, maar kunnen er ook geen voedingsstoffen worden opgenomen. Je cellen hebben de voedingsstoffen nodig om energie vrij te maken voor allerlei processen.

Je celwanden kun je herstellen. Dit draagt onder andere bij aan herstel bij: chronische vermoeidheid, depressiviteit, allergieën, droge huid, ontstekingen, concentratieproblemen, Lyme, AD(H)D, Reuma, problemen met de weerstand, spijsverteringsproblemen en nog veel meer.

Lees hier meer over wat je hieraan kunt doen!

Rust en ontspanning

Steeds maar doorgaan zorgt ervoor dat je cortisolspiegel heel hoog blijft. Dit zorgt ervoor dat de dagelijkse activiteiten niet worden belemmerd door ziek zijn of ontstekingsreacties.

Dit wil niet zeggen dat de ontstekingsbron er niet is!

Daarom gebeurt het vaak dat mensen die altijd maar door blijven gaan en geen rust pakken, vaak ziek worden wanneer ze op vakantie gaan.

Herkenbaar? Probeer wat rust en ontspanningsmomenten in te plannen!

Zoals bijvoorbeeld niks doen, mediteren, yoga, Tai Chi, voetreflexmassages of een sport die bij jou past.

Lukt dit niet? Probeer dan minimaal één keer per de maand een voetreflexmassage in te plannen. Dan hoef je zelf niks te doen, kun je volledig ontspannen en zal de kwaliteit van je slaap verbeteren. Daarnaast zullen ook de malende gedachtes minder worden en je stressniveau dalen. Zo geef je je lichaam de tijd om op te ruimen en de weerstand te verhogen.

Bronnen:
Blijvend meer energie volgens de vijf elementen – Jeanine Hofs

Geef een reactie

zeven + 17 =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand