Artsen binnen de Chinese Geneeskunde

Artsen binnen de Chinese Geneeskunde

Wist je dat er drie verschillende soorten artsen zijn in China? En dat degene die ziektes en klachten behandelt het minste betaald krijgt?

Arts die ziektes geneest

De arts die ziektes geneest en symptomen bestrijd is volgens de Chinese Geneeskunde eigenlijk ‘te laat’ en loopt achter de feiten aan.

De arts die preventief behandelt

De arts die mensen preventief behandelt zorgt ervoor dat mensen hun gezondheid behouden. Deze arts onderwijst mensen hoe zij een gezonde levensstijl kunnen aannemen of behouden. De cliënt is mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze gezonde levensstijl.

Deze preventieve gezondheidszorg is grotendeels waar de Chinese Geneeskunde zich op baseert. Zo is voor accupunctuur, voetreflextherapie en Chinese kruiden, de Chinese Geneeskunde de basis voor alle behandelingen. Er wordt gezorgd dat de weerstand hoog is, dat lichaam en geest in balans zijn, optimaal functioneren en met elkaar samenwerken. Dit bevordert een lang, gelukkig en gezond leven.

Zijn er klachten? Dan gaat de arts of therapeut altijd op zoek naar de oorzaak en wordt er van daaruit gewerkt om de (uiteindelijke) symptomen te bestrijden.

Juist in deze vreemde tijd is het belangrijk om de weerstand hoog te houden en met behulp van de Chinese Geneeskunde en de juiste leefstijl, het lichaam in optimale balans te houden. Zo maken ziekteverwekkers van buitenaf geen kans om het lichaam binnen te dringen en ons ziek te maken.

Tao arts

De arts die Tao onderwijst heeft de allerhoogste staat van Zijn bereikt en begeleidt anderen daarbij. Dit is dan ook de basis voor de traditionele Chinese massage. Het doel hiervan is om terug te keren naar een diepe staat van balans en harmonie in zichzelf en met het universum en de natuur. Mantak Chia is bijvoorbeeld een Tao arts.

Geef een reactie

vier × 4 =

Sluit Menu
×
×

Winkelmand